Onze Haarstudio
Knippen & Stylen
Kleur & Omvorming
Verzorging & Massage

Hoofdhuidbehandeling

Extensions
Ons Team

Hoofdhuidbehandeling

Men loopt niet graag te koop met hoofdhuid problemen. Vaak schaamt men zich ervoor omdat men denkt dat het onhygiŽnisch is. Hair & Beauty u kan helpen bij het verlichten en verhelpen van uw hoofdhuidprobleem, door middel van hoofdhuidonderzoek, salonbehandelingen en een vervolgadvies voor thuisbehandeling. 

Schroom niet en voel u vrij hiermee bij ons te komen, want wij helpen u ontzettend graag. Maak vrijblijvend een afspraak voor de haar- en hoofdhuidmicroscoop.

Wij hebben ons gespecialiseerd in de zeer interessante, belangrijke materie van de hoofdhuid omdat wij vinden dat dat bij ons beroep hoort. Ons werk is om het beste uit uw haar te halen, zodat u daar profijt van heeft.

De conditie van de hoofdhuid herkent men aan de kleur, beweeglijkheid, gevoeligheid, haaruitval en houdbaarheid van het kapsel. Waarom is dat herkennen zo belangrijk ? Een gezonde hoofdhuid is immers de basis van gezond haar, wat weer een maximaal plezier van je haardracht oplevert en wie wil dat niet? 

Al onze hoofdhuidonderzoeken worden gedaan met behulp van een haarmicroscoop. Uw hoofdhuid wordt hiermee nauwkeurig bekeken en onderzocht, voor een diagnose van het probleem. De meest voorkomende hoofdhuid problemen kunnen wij in onze salon behandelen. 

Gevoelige hoofdhuid
Het herkennen van het verschil tussen huidschilfers ten gevolge van roos en huidschilfers ten gevolge van een gevoelige hoofdhuid is belangrijk omdat het behandelen volledig anders is. Voor deze twee volledig verschillende huidschilfers wordt gebruik gemaakt van twee verschillende werkstof complexen. 

Vaak worden deze 2 soorten huidschilfers verkeerd beoordeeld en behandeld. Maar liefst 8 van de 10 anti-roos shampoogebruikers hebben last van schilfers ten gevolge van een gevoelige hoofdhuid en gebruiken dus een verkeerd product. Het probleem verslechtert hierdoor alleen maar, tot pijn en haaruitval aan toe. 

Want wanneer je bij een gevoelige hoofdhuid de schilfers verwijdert door een 'verwijderend' product, dan zal dit alleen maar de schilfers activeren. Je verwijdert namelijk iets waar juist werkstoffen op moeten die de vochtbalans herstellen. De gevoelige hoofdhuid zal pijnlijk, jeukerig en strak aanvoelen. 

Roosschilfers
Roos is genetisch bepaald en dus erfelijk. Roos komt alleen maar voor op de hoofdhuid en ontstaat altijd op vaste plekken. Dat kunnen er slechts 4 zijn. Wanneer dit niet behandeld wordt "woekert" roos uit en zal dusdanig verergeren dat behandelen met alleen aangepaste shampoo niet meer voldoende is.

Onze producten zijn in staat de 6 bekendste en meest voorkomende vormen van roos te bestrijden. Bij het juiste  gebruik, kan men 2 maanden lang roosvrij zijn.
Elke vorm van Roos is een verstoring door een bacteriŽle micro-organisme. Het is blijvend en kan steeds weer opspelen wanneer men een minder fitte of stressvolle periode heeft.

Psiorias
Het herkennen van psoriasis, waarvan er alleen al zo'n 15 bekende vormen van zijn, is een hele kunst en die beheersen wij. Helaas kunnen wij een klant met psoriasis alleen producten aanbieden om de schilfers te verminderen en een schoner gevoel te geven, maar we kunnen de schilfers nooit geheel verwijderen. Hiervoor moet men naar de dermatoloog.

Haaruitval
We kennen 2 vormen van haaruitval, de erfelijke en de tijdelijke. In beide gevallen is het mogelijk de levensduur en de kracht/sterkte van de haar te verlengen door de zogeheten "collageenverharding" in het haarzakje tegen te gaan.

Bij de niet-erfelijke, tijdelijke oorzaken van haaruitval is het van belang de storingsinvloeden, die ervoor zorgen dat de levensduur van het haar verkort wordt en leidt tot overmatig en vroegtijdig haaruitval, onder de microscoop te onderzoeken. 

Vette hoofdhuid
Een hoge talgproductie kan een interne en een externe oorzaak hebben. Mensen die last hebben van een vette hoofdhuid gaan steeds vaker hun haar wassen met sterkere middelen. Dit stimuleert niet alleen de talgafzetting, maar dit zorgt er ook voor dat de haren slapper worden en moeilijker in model te brengen zijn. Het is dus een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is. 

Pijnlijke haarwortels
Wist u dat de oorzaak van pijnlijke haarwortels ook te maken heeft met een verhoogde talgafzetting in het haarzakje? Als dit probleem niet verholpen wordt, zal het haar te weinig ruimte hebben om te groeien en sterk te worden. Dit kan leiden tot haaruitval.
 

Prins Bernhardsingel 2  1398 CR  Muiden - telefoon: (0294) 26 48 18 - fax: (0294) 26 48 18 - e-mail: info@hairandbeautymuiden.nl